Encryptie van verwisselbare schijven

Dit onderdeel is beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations. Dit onderdeel is niet beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor servers.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de encryptie van bestanden in FAT32- en NTFS-bestandssystemen. Als een verwisselbare schijf met een niet-ondersteund bestandssysteem is aangesloten op de computer, wordt de encryptietaak voor deze verwisselbare schijf beëindigd met een fout en wijst Kaspersky Endpoint Security de alleen-lezenstatus toe aan de verwisselbare schijf.

Om gegevens op verwisselbare schijven te beschermen, kunt u de volgende soorten encryptie gebruiken:

Tijdens de encryptie maakt Kaspersky Endpoint Security een hoofdsleutel aan. Kaspersky Endpoint Security slaat de hoofdsleutel op in de volgende opslagplaatsen:

Nadat de encryptie is voltooid, zijn de gegevens op de verwisselbare schijf toegankelijk binnen het bedrijfsnetwerk alsof ze zich op een gewone niet geëncrypte verwisselbare schijf bevinden.

Toegang tot geëncrypte gegevens

Wanneer een verwisselbare schijf met geëncrypte gegevens is aangesloten, voert Kaspersky Endpoint Security de volgende acties uit:

1. Controleert op een hoofdsleutel in de lokale opslag op de computer van de gebruiker.

Als de hoofdsleutel wordt gevonden, krijgt de gebruiker toegang tot de gegevens op de verwisselbare schijf.

Als de hoofdsleutel niet wordt gevonden, voert Kaspersky Endpoint Security de volgende acties uit:

1. Stuurt een verzoek naar Kaspersky Security Center.

Na ontvangst van het verzoek stuurt Kaspersky Security Center een antwoord met de hoofdsleutel.

2. Kaspersky Endpoint Security slaat de hoofdsleutel op in de lokale opslag op de computer van de gebruiker voor daaropvolgende bewerkingen met de geëncrypte verwisselbare schijf.
  2. Decrypt de gegevens.

Speciale functies voor encryptie van verwisselbare schijf

Encryptie van verwisselbare schijven heeft de volgende speciale functies:

In deze sectie

Encryptie van verwisselbare schijven starten

Een encryptieregel voor verwisselbare schijven toevoegen

Een lijst met encryptieregels voor verwisselbare schijven exporteren en importeren

Portable modus voor toegang tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven

Decryptie van verwisselbare schijven